Az emelőkosár napjaink egyik legelmésebb találmánya

octopussy 1714 Twin

Egy kosárnyi szaktudás és probléma kezelése a magasba emelkedik.

Egyszerre ötvözi a mobilitást és funkcionál univerzális létra gyanánt azok számára, akiknek a magasban kell elvégezni egy adott munkát. Általában ezek a gépek mobilisak, így önerőből képesek egyik helyről a másikra közlekedni. A legtöbbször valamilyen kisteherautó platójára szerelt változattal találkozhatunk, amely kivitel esetén a hordozó jármű külön talpakkal van felszerelve a nagyobb stabilitás érdekében. Az emelőt egy megfelelően kiképzett ember – az operátor – kezeli, általában a hordozó gép oldalában elhelyezett kapcsolók segítségével, de sokszor előfordul a távvezérléses megoldás, vagy magából a kosárból lehet irányítani az emelés mértékét.

Manapság a kosaras emelő árak meglehetősen kedvezőek. Ne feledjük el, hogy ezeket a költségeket mindig ahhoz kell néznünk, hogy esetleg szükség lenne rá, hogy magunk vásároljuk meg a teljes kosaras emelőt, vagy egy olyan stábot kellene megbíznunk a munkával, akik rendelkeznek hasonló emelővel. Mindkét opcióhoz képest egyszerűbb és olcsóbb, ha mi magunk béreljük ki a kosaras emelőt, és így egyszerűen végezhetjük el a munkát saját kezűleg.

Létezik univerzális típus is, mely lánctalpas, így a nehéz és egyenetlen terepen is könnyedén boldogul. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy egy – például – tizenhét méter magasra kinyúló emelő, oldalirányban ugyanekkora mozgásra nem képes. A munka megtervezésénél számba kell vennünk a lehetséges tereptárgyakat a földön és úgymond a ‘közép magasságban’ is.

Az emelőkosárban jellemzően két szakember tud helyet foglalni, plusz némi hely marad még a szükséges szerszámoknak.

Az emelőgép kölcsönzés mindig érkezési sorrendben történik, ezért némileg érdemes előre terveznünk, ha tudjuk, hogy ilyen munkára lesz szükségünk.

Az emelő egyébként igencsak hasznos a legtöbb magasban végzett munkához, ahova másképpen egyébként nem, vagy csak nehézkesen lehetne hozzáférni. Ilyen munkák például a magasban végzett elektromos dobozok szerelése, cseréje vagy homlokzatokon végzett eresz karbantartása, javítása. Ugyancsak közkedvelt kategória mostanában a filmipar, ahol gyakran használják nagyobb méretű díszletek végső helyére illesztését lehet elvégezni az emelő segítségével. Szokásos munkák még az ablak tisztítása, szigetelések javítása, melyeket szintén nem kevésszer csak a magasban lehet megcsinálni, a helyszínen.

Az univerzális emelő mindezen munkák során hatékony és praktikus segítségünkre lehet, és ezek után mondanunk sem kell, hogy jóval olcsóbb a bérlés és az ezzel járó költségek, mint ha például létrával, vagy ipari alpinisták segítségével oldanánk meg a feladatot. Arról nem is beszélve, hogy a kosár lehetőséget biztosít számunkra, hogy a munkások a biztonsági követelményeknek is eleget tegyenek, és rögzítsék magukat a kosár biztonsági karabinereihez. Az emelőkosaras daru esetében ugyanis első a biztonság.

Keressen az Ön közelében emelőkosaras szolgáltatást és nem fogja megbánni, hogy ezt a megoldást választotta!