Krémméz

Biztosan mindenki tapasztalta már, hogy a méz idővel kikristályosodik. Ez a folyamat, a méz természetes cukortartalma miatt, következik be. Abban az esetben, ha a szőlőcukor nagyobb arányban van jelen, akkor hamarabb kristályosodik (pl. repce, napraforgóméz). Ebben az esetben a méz, durva szerkezetű, töri a nyelvünket, ezzel csökkentve a méz élvezeti értékét. A krémméz ezzel szemben, lágyan selymes, apró szerkezetű kristályból áll. Ezt az állagot, egy speciálisan gép segítségével érhetjük el. A méz krémesített eljárása által egy új dimenziót ismerhetünk meg, a Magyarországon még nem annyira ismert és elterjedt krémméz által. A finom, bársonyos állagának köszönhetően, hamar a fogyasztó kedvencévé válhat. A krémméz a nyugati országokban roppan kedvelt és elterjedt termék. A krémméz által egy könnyen kezelhető, nem csöpögős mézet kapunk. A krémméz állagának köszönhetően megfázásnál például jobban rendbe teszi a torkot, mert a kristályok mechanikailag is tisztítják azt. Előnye még többek között, hogy belekeverve pl. a méhpempőt, nem fog kiválni a méz felületére, így azt nem kell kevergetni minden fogyasztás előtt, ha a megfelelő mennyiséget szeretnénk adagolni. További információért látogassák meg a www.tiszta-mehpempo.hu oldalt.